Erişilebilirlik

Obama:Libya İçin Askeri Seçenek Masada


Obama:Libya İçin Askeri Seçenek Masada
Obama:Libya İçin Askeri Seçenek Masada

Başkan Barack Obama, Libya lideri Kaddafi yanlısı güçlerin ülkede kabul edilemez şiddete başvurduğuna dikkati çekerek, askeri harekat da dahil, birçok seçeneği masada tuttuklarını bildirdi.

Beyaz Saray’da konuşan Obama, Kaddafi’ye destek veren silahlı güçleri de uyardı ve bu kişilerin mevcut şiddet olaylarından sorumlu tutulacağını belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Libya’ya karşı olası seçenekler arasında uçuşa yasak bölge oluşturulması ve Birleşmiş Milletler tarafından uygulanacak bir silah ambargosu da bulunduğunu açıkladı. İsyancılara silah verilmesi olasılığına da dikkati çeken sözcü, bununla birlikte bunun için çok erken olduğunu söyledi.

Başkan Obama Libya’daki şiddet olaylarına müdahale etmede topu NATO’ya atmaya çalışsa da, örgütün genel sekreteri, böyle bir niyetleri olmadığını söyledi.

Brüksel’de konuşan Anders Fogh Rasmussen, ayrıca uçuşa yasak bölge oluşturmanın bile zorlu bir görev olacağını belirtti. Libya hava sahasında uçuşa yasak bölge oluşturulması düşüncesini ilk Amerika Savunma Bakanı Robert Gates dile getirmişti.

XS
SM
MD
LG