Erişilebilirlik

Obama’dan Trump’a Sert Eleştiri


Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın kadınlarla ilgili medyaya sızan sözlerine bir tepki de Amerikan Başkanı Barack Obama’dan geldi.

Obama, Trump’ın sözlerini “inanılmaz” ve “rahatsız edici” olarak niteledi.

Chicago’da katıldığı bir kampanya etkinliğinde konuşan Obama, Trump’ın kendisini “güvensiz” hissettiği için başka insanlara hakaret ettiğini savundu.

Başkan Obama, “Bu seçimlere dair en rahatsız edici şeylerden biri, Cumhuriyetçi adaydan gelen inanılmaz söylemler. Bunların ne olduğunu tekrar etmeme gerek, salonda çocuklar var” diye konuştu.

Obama, şöyle devam etti: “Kadınları küçük düşürmek, aşağılamak, azınlıklara, göçmenlere, diğer dinlerin mensuplarına karşı da aynısını yapmak, engellilerle alay etmek, askerlerimize hakaret etmek…Bu şunu gösteriyor; kendisini öyle güvensiz hissediyor ki başkalarını küçük göstererek kendisini şişiriyor. Oval Ofis’te olan bir kişi için tavsiye edebileceğim bir karakter özelliği değil.”

Trump’ın sözlerinin, kendisinin “temel değerleri pek fazla önemsemediğini” de ortaya koyduğunu belirten Obama, “(Bu sözler) Onun, gerçek canlılıkta bir demokrasinin gerektirdiği incelik ve saygıyı umursamayacağı mesajını veriyor” dedi.

Trump’ın, 2005 yılına ait, reality tv yıldızı olduğu dönemden basına sızan bir videoda evli bir kadını cinsel ilişkiye ikna etmek ve kadınları taciz etmek ile ilgili sözleri tepki çekmişti. Söz konusu video kaydının ortaya çıkmasının ardından Trump özür dilemiş, ancak partisinden birçok önde gelen isim Trump’a desteklerini geri çektiklerini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG