Erişilebilirlik

Obama’dan Ramazan Bayramı Mesajı


Başkan Barack Obama ve eşi Michelle, Amerika ve tüm dünyadaki Müslümanlar’ın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Obama Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Amerika’nın çeşitlilikler üzerine inşa edilmiş, dini ve sivil özgürlüklere dayanan bir tarihe sahip olduğuna işaret ederek, “Tüm bunlar, ülkemizi daha da güçlü kılan Müslüman Amerikalıların katkıları olmadan mümkün olamazdı” ifadesini kullandı.

Hem Amerika, hem de dünyanın farklı noktalarında son bir ay içerisindeki terör ve şiddet olaylarına işaret eden Obama, “Dualarımız, Orlando, İstanbul, Dakka, Bağdat ve Medine gibi yerlerde Ramazan ayı sırasında hayatlarını kaybeden yüzlerce masum canla” dedi.

Obama, Amerika’da Müslümanlar’a karşı saldırılarda artışın gözlendiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Hiç kimse ibadet yerlerinde korku ya da güvensizlik hissi duymamalı. Çok sayıda Amerikalı, topluma hizmet çabalarında gönüllü olarak, hatta Müslüman Amerikalı iş arkadaşlarıyla birkaç gün birlikte oruç tutarak Ramazan deneyimini yaşadı. Nefret karşısında bizi dayanışma halinde bir araya getiren ve her birimizi koruyan, bu sayede de ülkemizi daha güçlü ve güvenli kılan unsur Amerikan değerlerimiz ve gücümüzdür.”

Obama, Müslüman Amerikalılar’ın, ülkenin kuruluşundan bu yana Amerikan ailesinin parçası olduğunu vurgulayarak, onları bağnazlık ve yabancı düşmanlığına karşı korumaya olan kararlılıklarını dile getirdi.

Ramazan ayında vefat eden ‘Halkların Şampiyonu’ Muhammed Ali de dahil, Müslüman Amerikalılar’ın katkılarını öven Obama, eşi Michelle ile birlikte bu ay içerisinde Beyaz Saray’da Ramazan Bayramı kutlaması düzenleyeceklerini belirtti.

Obama açıklamasını, “Ailemizce bayramınızı kutlarız” diyerek noktaladı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG