Erişilebilirlik

Obama’dan ‘Oy Kullanın’ Çağrısı


Amerika Başkanı Barack Obama “bana iyi uğurlama mı yapmak istiyorsunuz, o zaman oy kullanın” dedi. Obama, Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimlerinde oy kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Barack Obama Washington’da katıldığı bir organizasyonda , “umut da korku da sandıkta” ifadelerini kullandı.

Amerika Başkanı, “hala insanların oy kullanma hakkını reddedenler var, şimdi bazı eyaletlerde Cumhuriyetçiler açık bir şekilde insanların oy kullanmasını engellemeye çalışıyor, bu ulusal bir skandal olmalı, biz dünyada insanları oy kullanmaktan korkutan tek ileri demokratik ülkeyiz, bu utanç verici” dedi.

Obama, Afrikalı Amerikalıların Kasım’daki seçimde sandığa gitmemesi durumunda kendisinin kişisel olarak onurunun kırılacağını vurguladı.

Barack Obama,” tarihinizi okuyun, insanları oy kullanmaya teşvik edin” dedi.

Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump’ın kendisinin Amerika’da doğduğunu kabul etmesiyle ilgili de konuşan Obama, “dünya yuvarlaktır düz değil” ifadelerini kullandı.

Obama’nın konuştuğu organizasyonda Amerika Başkanı’ndan önce söz alan Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton da “ Sayın Başkan, sadece Amerikalı olduğunuzu bilmiyoruz, büyük bir Amerikalı olduğunuzu biliyoruz” dedi.

İsim vermeden Donald Trump’ı eleştiren Clinton, “hakarete değil düşüncelere ihtiyacımız var, mücadele eden Amerikalılara yarsımcı olmak için gerçek planlara” ifadelerini kullandı.Clinton, “Obama efsanesini onu anlamayanın elinde bırakamayız” dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG