Erişilebilirlik

Obama'dan Ebola İçin Acil Yardım Çağrısı


Obama'dan Ebola İçin Acil Yardım Çağrısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

ABD Başkanı Barack Obama, Batı Afrika’da çok sayıda can alan Ebola salgınıyla mücadele için Kongre’den 6 milyar 200 milyon dolarlık ek ödenek istiyor. Obama bütün dünyanın bu hastalıkla mücadeleye odaklanması çağrısında bulundu

Başkan Obama ve Kongre’den iki komisyon, basının azalan ilgisine rağmen Ebola’nın küresel bir tehdit olmaya devam ettiğini bildirdi. Obama, Batı Afrika’da çok sayıda can alan Ebola salgınıyla mücadele için Kongre’den 6 milyar 200 milyon dolarlık ek ödenek istiyor. Siyasetçilerin çoğu, bu paraya acil ihtiyaç olduğunun farkında.

Ebola kriziyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi alan Başkan Obama, azalan ilgiye rağmen tüm dünyanın Ebola salgınına odaklanması gerektiğini vurguladı: “Ebola Batı Afrika’da hala büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Liberya’nın bazı bölgelerinde sivil ve askerlerin çabalarının sonuç verdiğini görmek çok sevindirici. Salgının yeniden patlak verebileceği bölgelere odaklanarak ve dikkatle çalışarak Ebola’yı kontrol altına alabiliriz.”a

Amerika’nın Ebola’yla mücadele çabalarını öven uzmanlar, yine de dikkati elden bırakmamak gerektiğini söylüyor.

Amerikan Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Başkanı Thomas Frieden, kamu sağlığı çalışmalarını yoğunlaştırmanın Ebola’yı durduracağını belirtti: ”Nijerya’da yetkililer, Ebola virüsünün yayılmasını önledi. Mali de Nijerya gibi virüsün yoğun olduğu bir bölgeyi kontrol altına almayı başaracak mı, yoksa Liberya ya da Sierra Leone gibi salgının yayıldığı bir ülke haline mi gelecek, göreceğiz.”

Ebola vakalarının yüzde 70’i, Ebola’dan ölenlerle temasla ortaya çıkıyor. Bu nedenle Ebola’dan ölenleri doğru şekilde toprağa vermek çok önemli. Brett Sedgewick, Global Communities yardım örgütünden.

Brett Sedgewick, ”Cenaze işleriyle ilgilenen ekiplerin işi hem fiziksel hem de psikolojik açıdan son derece zor. Ekiplerin ne kadar profesyonel şekilde çalıştığına tanık oldum,” diyor.

International Medical Corps örgütünden Rabih Torbay, Amerika ve uluslararası toplumun Batı Afrika’da temel sağlık hizmetlerini kurup yerleştirmek için Ebola’nın ötesini de düşünmesi gerektiğini söylüyor: ”İnsanlar yalnızca Ebola’dan ölmüyor. Sıtma gibi mikroplu sudan bulaşan hastalıklardan da ölenler oluyor. Kadınların güvenli ve sağlıklı doğum yapmaları için gereken klinikler yok. Temel sağlık hizmetleri bir an önce sağlanmalı.”

Başkan Obama, Kongre’nin Ebola’yla mücadele için oluşturulan acil yardım fonunu hemen onaylaması çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG