Erişilebilirlik

Obama’dan Clinton’a Övgü Trump’a Eleştiri


Görev döneminin sonuna yaklaşan Barack Obama, başkanlık yarışının adaylarını, komedyen Jimmy Fallon’ın şovunda değerlendirdi.

Hillary Clinton’ın son önseçim zaferiyle yeterli delege sayısına ulaşması sonrası kaydedilen şovda Obama, Demokratların sağlıklı bir önseçim süreci geçirmesini övdü.

Bu süreçte Hillary Clinton’ın adaylığına daha yakın duran Obama, rakibi Bernie Sanders’ın da partiye olağanüstü enerji ve yeni fikirler getirdiğini söyledi.

Barack Obama, Cumhuriyetçilerin tek kalan adayı Donald Trump ile ilgili espri yapmadan da duramadı. Jimmy Fallon’ın, “Sizce Cumhuriyetçiler kendi seçimlerinden memnun mu?” sorusuna Obama, “Onlar nasıl hissediyordur bilemem ama biz memnunuz dedi; Obama’nın sözleri seyircileri kahkahaya boğdu.

Obama alkışlar arasında ciddileşti ve “Bu basit bir yanıt oldu ama işin gerçeği Cumhuriyetçi Parti için aslında endişeliyim. Ama demokrasi işliyor. Bu ülke, sorunları çözmeye çalışan iki ciddi partiye sahip. Evet felsefi farklılıkları var. Acımasız tartışmalara giriyorlar, kavga ediyorlar, yarışıyorlar. Ama günün sonunda istenen sağlıklı, iki partili bir sistem” dedi.

Obama, başkanlığın ciddi bir iş olduğunu ve televizyon şovu olmadığını da yineledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG