Erişilebilirlik

Obama'dan Basın Özgürlüğü Vurgusu


Obama'dan Basın Özgürlüğü Vurgusu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Başkan Obama, hükümetler tarafından susturulmak istenmelerine rağmen tehlikelere göğüs gererek dünyanın birçok çalkantılı bölgesinde görev yapan gazetecileri geçen Cuma günü Beyaz Saray’da ağırladı

Başkan Obama, Vietnamlı Dieu Cay, Etiyopyalı Lily Mangesha ve Rus Fatma Tlisova’yla biraraya geldi. Üçü de hükümetlerinin gizlemeye çalıştığı gerçekleri gündeme taşıdıkları için taciz edilmiş, hapse atılmış, işkence görmüş gazeteciler.

Obama, ”Gazeteciler bize ülkelerimiz, hükümetlerimiz ve kendimiz hakkındaki gerçekleri öğrenme fırsatı sunar. Gerçekleri öğrenmek bizi daha iyi, daha güçlü kişiler yapar. Gazeteciler, susturulanların sesi olur, haksızlıkları gün yüzüne çıkarır, liderlerin sorumluluk almasını sağlar.” şeklinde konuşuyor.

Fatma Tlisova, Başkan Obama’dan, el yazısıyla kaleme aldığı ve cesaretini övdüğü bir mektup almış. Rus gazeteci, Kuzey Kafkasya’da Rus Ordusu’nun uyguladığı şiddet ve yolsuzlukları haber yaptığı için gözaltına alınmış, tehdit edilmiş ve hatta işkence görmüş.

Tilsova, Rusya'da basın özgürlüğünün giderek kötüleştiğini, basın organlarının büyük çoğunluğunun hükümetin kontrolu altında olduğunu ve bağımsız seslerin giderek kısıldığını söylüyor.

Başkan Obama, kişinin kendisini ve vicdanını tehlike altında olmadan ifade etmesinin evrensel bir insan hakkı olduğunu, Amerika’nın tüm dünyada ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğini vurguladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG