Erişilebilirlik

Obama'dan Baltık Ülkelerine Güvence


Obama Tallinn'de üç Baltık ülkesinin cumhurbaşkanıyla birlikte konuşmasını yapraken
Obama Tallinn'de üç Baltık ülkesinin cumhurbaşkanıyla birlikte konuşmasını yapraken

Estonya, Litvanya ve Letonya'nın geçmişte Moskova'ya karşı bağımsızlıklarını kaybettiklerini belirten Obama ancak şimdi NATO üyesi oldukları için bunun asla gerçekleşmeyeceğini söyledi

Başbakan Barack Obama Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesini sert bir dille kınarken Baltıklar’daki üç eski Sovyet cumhuriyetine Moskova saldırırsa NATO’nun kendilerini koruyacağı sözü verdi.

Estonya, Letonya ve Litvanya’nın bağımsızlıklarını geçmişte Moskova’ya karşı kaybettiklerini belirten Obama ancak bu ülkelerin şimdi NATO üyesi olarak bağımsızlıklarını hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini söyledi.

Obama 2004 yılında NATO’ya katılan üç Baltık ülkesinin liderleriyle görüştükten sonra Estonya’nın başkenti Tallinn’de bir konser salonunda 2,000 kişiye hitaben konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi karşısında Rusya’nın kendilerine de tehdit yöneltmesinden kaygılanan Baltık ülkelerine güvence vermeye çalışan Obama bu ülkelere daha çok savaş uçağı gönderme planları yapıldığını açıkladı.

Perşembe günü İngiltere’de başlayacak NATO zirvesinden bir gün önce Tallinn’e uğrayan Obama tüm ittifak üyelerini savunma harcamalarına adil katkıda bulunmaya çağırdı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG