Erişilebilirlik

Obama Yönetiminden Silahlanmaya Karşı İki Düzenleme


Obama yönetimi, bireysel silahlanmayı kısıtlamak için yürütme yetkisini kullanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, silah satın almak isteyenlerin geçmiş sicil taramalarını güçlendirecek iki kararname geçirildiği bildirildi. İki karar da silah müşterilerinin akıl sağlığı geçmişleriyle ilgili. Birinci karar, akıl sağlığı nedeniyle kimlerin silah alıp alamayacağını daha belirgin hale getirmeyi amaçlıyor. İkincisiyse, geçmiş taramalarına akıl sağlığı bilgilerinin de eklenmesini kolaylaştırıyor.

Kararlar Başkan Barack Obama’nın Hawaii’de ailesiyle birlikte tatil yaptığı döneme denk geliyor. Adalet Bakanı Eric Holder, ateşli silahlarla ilgili yeni düzenlemelerin bu silahların yanlış kişilerin eline geçmesini önlemede yetkililere yardımcı olacağını söyledi.

Obama, Aralık 2012’de Connecticut eyaletinde akli dengesi bozuk bir gencin bir ilkokula girerek çoğu öğrenci 26 kişiyi öldürmesinin ardından, silah satışlarını denetlemek için Kongre’ye yasa tasarısı sunmuştu. Ancak tasarı Kongre’den geçemedi.

Newtown, Connecticut’ta yaşanan faciada federal hükümetin bireysel silahlanmayı kısıtlayacak önlem alamamasının ardından, Connecticut, Colorado ve Maryland gibi eyaletler bireysel silahlanmaya karşı kendi yasalarını çıkartmıştı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG