Erişilebilirlik

Obama Yönetimi Libya Kararını Savundu


Obama Yönetimi Libya Kararını Savundu
Obama Yönetimi Libya Kararını Savundu

Obama yönetimi, Libya’ya müdaheleyi savunurken bunun insani krizi durdurduğunu, ayrıca Mısır ve Tunus’ta istikrarın bozulmasını önlediğini bildirdi. Bununla birlikte yönetim yetkilileri, Libya’nın Amerika’nın “hayati çıkarlarından biri olmadığını” vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Robert Gates, yönetimin Libya’ya uçuş yasağı kararını savunmak için televizyon kanallarının soru-cevap programlarına çıktı.

Başkan Barack Obama, Kongre’ye danışmadan karar aldığı gerekçesiyle hem Cumhuriyetçiler hem de kendi partisinin bazı üyeleri tarafından eleştiriliyor.

Ancak Clinton ve Gates, Kaddafi’nin ev-ev dolaşıp kendisine karşı çıkanları cezalandıracağını açıkladığına dikkat çekerek koalisyon güçlerinin müdahalesinin bir katliamı önlediğini belirtti.

İki bakan, ayrıca Libya’da şiddetin artmasının, bu ülke ile sınırı olan Tunus ve Mısır’da yeni doğan demokratik devrimleri tehdit edeceğini vurguladı.

Gates, Libya’daki ayaklanmanın Amerika’nın hayati çıkarlarını doğrudan etkilemediğini ancak bölgeye etkisinin müdahaleyi gerekli kıldığını söyledi.

Başkan Obama bu akşam Libya için aldığı kararı açıklamak için Amerikan halkına hitaben bir konuşma yapacak.

XS
SM
MD
LG