Erişilebilirlik

Obama Yönetimi BP Aleyhinde Dava Açtı


Obama Yönetimi BP Aleyhinde Dava Açtı
Obama Yönetimi BP Aleyhinde Dava Açtı

Adalet Bakanı Eric Holder, dava edilen şirketlerin federal güvenlik şartlarını ihlal ettiğini söyledi

Amerikan yönetimi Meksika Körfezindeki dev petrol sızıntısından dolayı BP ve sekiz ayrı şirket aleyhinde dava açtı. Adalet Bakanlığı Louisiana eyaletinin New Orleans kentinde federal mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Eric Holder, dava edilen şirketlerin federal güvenlik şartlarını ihlal ettiğini söyledi. Holder, Meksika Körfezi’ne milyonlarca varil petrol sızdıran kuyunun iyi denetlemediğini, gerekli önlemlerin alınmadığını bildirdi.

Holder, ihlallerin sızıntıya neden olduğunu kanıtlayacaklarını ve Petrol Kirliliği Yasası’na göre şirketlerin temsizlik masrafları dahil sızıntının çevreye ve ekonomiye verdiği zarardan sorumlu tutulacağını kaydetti.

Amerikan yönetimi, petrol sızıntısına neden olan şirketlerin Temiz Su Yasasını da ihlal ettiğini, bunun için de tazminat isteneceğini bildirdi.

Adalet Bakanı Holder, Nisan ayındaki petrol sızıntısına neden olan şirketlerin sorumlu tutulacağı konusunda kararlı olduklarını ve Bakanlığın soruşturmayı sürdürdüğünü söyledi.

Amerikan tarihinin en kötü petrol sızıntısı olarak bilinen felaket 11 işçinin hayatına da mal olmuştu.

Dava edilen şirketler arasında - BP’ye ek olarak - patlamanın meydana geldiği sondaj tesisinin sahibi Transocean şirketi de var.

XS
SM
MD
LG