Erişilebilirlik

Obama Ailesi Washington'da 6 Milyon Dolarlık Evde Yaşayacak


Beyaz Saray’da geçen sekiz yıl, Amerika’nın en genç başkanlarından biri olan Barack Obama’nın saçlarını ağarttı.

Amerika’da başkanlık yarışı bütün hızıyla devam ederken Obama ailesi Beyaz Saray’dan sonraki yaşam planlarını devreye soktu. Sekiz yıldır Beyaz Saray’da yaşayan Başkan Obama, First Lady Michelle Obama ve kızları Malia ve Sasha, bir süre daha Washington’da yaşamayı planlıyor.

Obama’nın görev süresi 2017 yılı Ocak ayında sona erecek. Acısıyla tatlısıyla geçen, Başkan Obama’nın saçlarına ak düşüren başkanlık döneminden sonra yaşanacak Beyaz Saray sonrası dönemin sancısız geçmesini istiyor Obama ailesi.

Beyaz Saray’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak yakın dostları, Obama ailesinin Beyaz Saray’a yalnızca üç kilometre uzaklıktaki Kalorama semtinde beş milyon dolarlık bir ev kiralayacaklarını söylüyor. Obama’ların kiralamayı düşündüğü ev, Washington’daki büyükelçiliklerin ve başkan yardımcısının resmi konutunun olduğu semte de çok yakın.

Obama ailesinin Amerika’nın en büyük üçüncü kenti Chicago’da da bir evi bulunuyor. Chicago aynı zamanda Obama’nın siyasete ilk adım attığı yer. Ailenin Washington’da oturacakları eve ne kadar kira ödeyecekleri bilinmiyor. Ancak emlak uzmanlarına göre evin kirası aylık 22 bin doları bulabilir.

Başkan Obama, bu yılın başında, küçük kızları Sasha 2019’da liseden mezun oluncaya kadar Washington’da kalmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Obama çiftinin büyük kızları Malia ise Washington’daki Sidwell Friends özel okulundan bu yıl mezun oldu. Malia, bir yıl ara verip seneye Harvard Üniversitesi’nde yükseköğrenimine devam edecek.

Obama ailesinin kiralamayı planladığı ev, 2014 yılında, eski başkan Bill Clinton’ın bir dönem basın sözcülüğünü yapan Joe Lockhart ve dergi editörü eşi Giovanna Lockhart’a satılmıştı. Lockhart çifti, şu anda New York’ta yaşıyor ve Joe Lockhart, Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin baş sözcülüğünü görevini yürütüyor.

Obama’ların kiralayacağı kırmızı tuğla ev, dik bir çatıya, 900 metrekarelik yaşam alanına, 8 banyoya, terasa, bahçeye ve mutfakta beyaz mermer tezgahlara sahip.

Barack Obama, yaklaşık yüz yıl sonra görev süresi dolduktan sonra Washington’da kalmaya devam edecek olan ilk başkan olacak. 20‘inci yüzyılın başında da Woodrow Wilson, başkanlık görevinden sonra Washington’da kalmaya devam etmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG