Erişilebilirlik

Obama Vergi İndirimi Planını Kabul Ettirmeye Çalışıyor


Obama Vergi İndirimi Planını Kabul Ettirmeye Çalışıyor
Obama Vergi İndirimi Planını Kabul Ettirmeye Çalışıyor

Başkan Barack Obama, Kongre’yi bir kez daha Cumhuriyetçi Parti’yle üzerinde anlaşmaya varılan vergi anlaşmasını onaylamaya çağırdı.

Anlaşma onaylanırsa 1 Ocak’tan itibaren Amerikalıların ödediği vergilerin artmasının önüne geçilmiş olacak.

Haftalık radyo konuşmasında konuya değinen Obama, vergi kesintisi planının orta sınıf Amerikalılara yardımcı olmak amacıyla yapıldığını hatırlattı ve işsizlere de yardım süresini 13 aya kadar uzatarak fayda sağlayacağını belirtti.

Cumhuriyetçi Parti, vergi kesintisi indirimlerinin varlıklı Amerikalıları da kapsamasını istiyor. Demokratlar Cumhuriyetçi Parti’yle bu noktada ayrılıyor. Obama, konuşmasında iki partinin de doğru adımı atacağından emin olduğunu söyledi.

Obama’ya dün eski başkanlardan Bill Clinton’dan da açık destek geldi. Obama’nın basın mensuplarının karşısına çıktığı toplantıda hazır bulunan Clinton, vergi kesintisi indirimlerinin sürdürülmesi planını “mevcut en iyi plan” olarak niteledi.

Cumhuriyetçiler ise Obama’ya yanıt olarak planın küçük işletmeler için faydalı olduğunu söyledi. Cumhuriyetçi Parti adına açıklama yapan Kristi Noem (Güney Dakota) Obama’nın vergi indirimlerinin 1 Ocak’tan itibaren de sürmesi için gösterdiği çabayı takdir ettiklerini ancak ekonominin rayına girmesi için daha fazla adım atılması gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG