Erişilebilirlik

Obama ve Romney Kampanyalarına Devam Ediyor


İki başkan adayı kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor
İki başkan adayı kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor
Salı günkü ateşli tartışmalarından iki gün sonra, Başkan Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney bu kez New York kentinde daha ılımlı bir ortamda karşılaşacak.

İki başkan adayı, kentin Katolik Başpiskoposu tarafından Waldorf-Astoria otelinde düzenlenecek yemeğe katılacak. Her yıl düzenlenen yemek, adını eski Demokrat New York Valisi ve 1928’de Amerika’nın ilk Katolik başkan adayı olan Al Smith’ten alıyor. Salı günkü hararetli başkanlık tartışmasından sonra, Obama ve Romney’nin bu kez yemeğin ortamına ve geleneklerine uygun olarak daha sakin ve esprili konuşmalar yapması bekleniyor.

New York Başpiskoposu Kardinal Timothy Dolan, Obama’nın yeni sağlık sigortası planına doğum kontrol masraflarının dahil edilmesinden sonra, başkana yapılan davetin geri çekilmesi için birçok tepki mektubu aldığını açıkladı. Katolik Kilisesi doğum kontroluna karşı.

Kardinal Dolan, bu yıl iki adaydan birini desteklemek yerine, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçiler’in ulusal kongrelerinde kapanış dualarını gerçekleştirdi.

Yemek sayesinde, bölgedeki yoksul ve yardıma muhtaç çocuklar için milyonlarca dolar toplanması bekleniyor. Bu yemeğe ilk katılan başkan adayları 1960 yılında Demokrat Senatör John F. Kennedy ve Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı Richard Nixon idi. 2008 yılında da Obama ve rakibi Cumhuriyetçi aday John McCain bu yemeğe katılmıştı.

Başkan Obama, yemek öncesi New Hampshire eyaletinde seçim kampanyası yaptı. Rock efsanesi Bruce Springsteen Obama kampanyası için Ohio ve Iowa’da konserler veriyor. Son başkanlık tartışmasında gösterdiği güçlü performanstan sonra, Obama Çarşamba günü bu iki eyalette seçim kampanyasını sürdürdü.

CNN dahil birçok farklı haber kaynağının seçmen anketlerine göre, Salı günkü tartışmanın galibi Obama oldu. Ay başındaki ilk başkanlık tartışmasında, Obama etkisiz ve yorgun bir görüntü çizmişti.

Romney ise Çarşamba günü Virginia eyaletinde iki miting gerçekleştirirken, Perşembe gününü yemekten önce dinlenerek geçirdi.

Başkan adayları arasında sadece dış politikaya yönelik olacak üçüncü ve son tartışma, önümüzdeki Pazartesi günü Florida’da gerçekleştirilecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG