Erişilebilirlik

Obama ve Netanyahu Ortadoğu'yu Görüştü


Beyaz Saray’da biraraya gelen Başkan Barack Obama ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu çetin Ortadoğu sorunları üzerine nazik ancak kararlı açıklamalarda bulundular.

İki lider, Temmuz’daki Gazze çatışmasından beri ilk kez yüzyüze görüştü

Obama İsrail ve Filistinlilerin çatışmaya yol açan sorunları çözmek için statükoyu değiştirecek yollar bulmak zorunda olduklarını söyledi

Netanyahu Obama’nın çatışma sırasında İsrail’e verdiği sağlam desteği övdü ancak İran’ın nükleer silah geliştirme olasılığının Hamas’tan daha kritik bir sorun olduğunu savundu.

Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İran’ın, yaptırımlar kaldırılırken nükleer programının devam etmesi için tüm dünyayı kandırmaya çalıştığını söylemişti.

Netanyahu, nükleer silaha sahip bir İran’ın IŞİD’e göre daha büyük bir tehdit oluşturacağı görüşünü de savunmuştu.

Nükleer programının barışçıl amaçlar taşıdığında ısrar eden İran, Netanyahu’nun konuşmasını, nükleer görüşmeleri sabote etme politikasının bir devamı olarak niteledi.

P5+1 ülkelerinin İran’la yaptığı görüşmelerin Temmuz ayında tamamlanması planlanmıştı. Ancak kapsamlı bir anlaşma üzerinde görüş birliği sağlanamayınca görüşmeler Kasım ayına kadar uzatıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG