Erişilebilirlik

Obama Tren Saldırısını Önleyen Amerikalıları Ağırladı


Başkan Barack Obama, Fransa’da geçen ay bir yolcu treninde terör eylemi düzenlemeye çalıştığı iddia edilen bir kişiyi etkisiz hale getiren üç Amerikan vatandaşını Beyaz Saray’da ağırladı.

Alek Skarlotos, Spencer Stone ve Anthony Sadler’ı Oval Ofis’te kabul eden Obama, bu üç Amerikalı’nın cesaretleri, hızlı karar vermeleri ve ekip çalışması sayesinde gerçek bir felaketin önlendiğini söyledi.

Obama, bu kişilerin kahramanlığı sayesinde çok sayıda yolcunun hayatının kurtulduğunun altını çizdi.

Yakın arkadaş olan üç Amerikalı Beyaz Saray dışında, Pentagon’da da ayrı bir törene katıldı. İkisi asker olan bu kişiler, en prestijli madalyalarla ödüllendirildi.

Hızlı trendeki Üç Amerikalı, bir İngiliz ve bir Fransız vatandaşının da yardımıyla silahlarla donanmış bir kişiyi etkisiz hale getirdi. Fas vatandaşı olduğu bildirilen kişinin trendeki yolcuları öldürmeyi planladığı iddia ediliyor.

25 yaşındaki Eyüb el Hazzani adlı saldırgan, terör cinayeti suçlamasıyla yargılanıyor.

Savcılar, Hazzani’nin Brüksel’den trene otomatik silah ve 270 mermiyle bindiğini bildirdi. Zanlıda ayrıca bir tabanca, içi benzin dolu bir şişe ve ayrıca maket bıçağı ele geçirildi.

Savcı ayrıca zanlının saldırıya hazırlanırken etkisiz hale getirilmesinden hemen önce telefonunda bir şeriatçı videoyu izlediğini belirtti.

Zanlıyı etkisiz hale getiren Amerikan, İngiliz ve Fransız vatandaşları, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Şeref Madalyası’yla ödüllendirilmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG