Erişilebilirlik

'Sosyal Güvenlik'te Özelleştirmeyi Göze Alamayız'


Başkan Barack Obama, Amerika'nın Sosyal Güvenlik Sistemi'nin özelleştirilmesinin altından kalkamayacağını söyledi. Obama, sistemin özelleştirilmesi halinde belli bir yaşın üstündeki Amerikalıların mali durumlarının borsalardaki iniş çıkışlarla şekillenmek zorunda kalacağını hatırlattı.

Haftalık radyo konuşmasında Sosyal Güvenlik Sistemi'ni Amerika'nın orta sınıfının temelini oluşturan mihenk taşı olarak niteleyen Obama, bu sayede çalışanların düzgün bir emeklilik yaşayabildiklerini söyledi. Obama, Başkan olduğu sürece Sosyal Güvenlik Sistemi'nin özelleştirilmesine karşı çıkacağını da vurguladı.

Cumhuriyetçiler ise haftalık konuşmalarında Obama Yönetimi'ni eleştirdi. Obama Yönetimi'nin israf olarak nitelendirilebilecek harcamalar yaptığını savunan Cumhuriyetçiler, ekonomik teşvik paketinin de başarısızlığa uğradığını savundu. Paketin istihdam yaratmada etkili olamadığını belirten Cumhuriyetçi Parti, özel sektörde istihdam yaratılabilmesi için vergi kesintilerine gidilmesi önerisini de yineledi.

XS
SM
MD
LG