Erişilebilirlik

Obama Castro'yla Yüz Yüze Görüşecek


Obama Castro'yla Yüz Yüze Görüşecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00

Kübalı ve Amerikalı yetkililer, Başkan Barack Obama ile Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun, Panama’da ilk kez bir araya geleceği Amerika Ülkeleri Zirvesi’nden önce telefonla görüştüğünü bildirdi.

Beyaz Saray’dan bir üst düzey yetkili Amerika’nın Sesi’ne, Başkan Obama’nın Jamaika ve Panama’ya gitmek üzere Washington’dan ayrılmadan önce, Castro’yla telefonla görüştüğünü söyledi. Küba Ulusal Enformasyon Dairesi direktör yardımcısı Jorge Leganoa da, iki liderin görüştüğünü doğruladı.

Başkan Obama Küba’nın da ilk kez katılacağı Amerika Ülkeleri Zirvesi’ne gitmek için için dün Panama’ya hareket etti.

Herhangi bir resmi görüşme planlanmamasına rağmen, Başkan Obama ve Castro’nun zirvede ikili görüşme yapacağı doğrulandı.

Dün ayrıca Amerika ve Küba dışişleri bakanları bir araya geldi. Görüşme iki ülke arasında gerçekleşen en üst düzey resmi temas oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir üst düzey yetkili, John Kerry’nin Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ile görüşmesinin çok olumlu geçtiğini ve her iki bakanın da ilişkileri geliştirmek için anlaştığını açıkladı.

Ayrıntı vermeyen yetkili, her iki tarafın ilişkilerin önündeki son pürüzleri gidermede kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG