Erişilebilirlik

Obama PKK Saldırısını Kınadı


Obama PKK Saldırısını Kınadı
Obama PKK Saldırısını Kınadı

Başkan Barack Obama Hakkari’de düzenlenen PKK saldırısını kınayan bir mesaj yayınladı. Açıklamada, “Amerika, en yakın ve en güçlü müttefiklerimizden Türkiye’yi hedef alan terör saldırısını kuvvetli bir şekilde kınıyor,” ifadesine yer verildi. Başkan Barak Obama, Amerikan halkı adına hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı diledi.

Türkiye’ye terörle mücadelede desteğin süreceğini vurgulayan Obama, “PKK’nın oluşturduğu terör tehdidinin bertaraf edilmesi ve güneydoğu Türkiye’de tüm halkın barış, istikrar ve refaha kavuşması için Amerika Birleşik Devletleri Türk hükümetiyle güçlü işbirliğini sürdürecektir,” dedi.

Açıklama devamla şöyle: “Türk halkı da herkes gibi barış içinde, güvenli ve onurlu bir yaşam sürmeyi hak ediyor. Hak ettikleri bu geleceğin izinde Amerika dost ve müttefik bir ülke olmaya devam edecektir.”

Dışişleri Bakanı Clinton'dan Açıklama

Olayla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak üzüntülerini bildiren Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Hakkari'de ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Clinton'ın açıklaması şöyle:

"Amerika Hakkari'deki son PKK saldırılarını en sert biçimde kınamaktadır. Bu trajik olayda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerini sunan Başkan Obama'ya katılıyorum. Her yerde barışsever insanların güvenliğini sağlamak amacıyla şiddete başvuran her türlü aşırı görüşlülerle mücadele çabalarında Türkiye'yle güçlü işbirliğine devam edeceğiz."

Daha erken saatlerde Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nden de kınama mesajı gelmişti.

XS
SM
MD
LG