Erişilebilirlik

Obama Pakistan’dan Amerikalı Diplomatı Salıvermesini İstedi


Obama Pakistan’dan Amerikalı Diplomatı Salıvermesini İstedi
Obama Pakistan’dan Amerikalı Diplomatı Salıvermesini İstedi

Washington’da gazetecilerle konuşan Başkan, Raymond Davis’in diplomatik dokunulmazlığı olduğunu hatırlattı ve Pakistan’a uluslararası anlaşmalara saygı göstermesi çağrısında bulundu.

Pakistan’daki Amerikan Büyükelçiliğinde çalışan Davis, 27 Ocak’ta, konsolosluk işi için gittiği Lahor’da iki sivili vurarak öldürmüştü. Davis motosikletli iki kişinin saldırısına uğradığını ve kendisini savunmak amacıyla ateş açmak zorunda kaldığını ileri sürüyor. Amerikalı diplomat konsolosluktaki güvenlik ekiplerinden yardım istemiş ve olay yerine yetişmeye çalışan konsolosluk aracı yolda bir Pakistanlıya çarparak ölümüne sebep olmuştu.

Diplomatın özgürlüğüne kavuşması için elinden geleni yapacağını belirten Başkan can kaybından dolayı üzüntü duyduğunu da vurguladı.

Bu arada Pakistan’da bulunan senatör John Kerry, İslamabat’ta yaptığı açıklamada Davis’in diplomatik dokunulmazlığı olduğunu hatırlattı ve Amerika’nın olayla ilgili olarak cezai soruşturma açacağını söyledi.

Pakistan polisi meşru müdafaa savunmasını reddediyor, Raymond Davis’in iki kişiyi gözünü kırpmadan öldürdüğünü ileri sürüyor.

XS
SM
MD
LG