Erişilebilirlik

Obama, Pakistan'daki Kanlı Saldırıyı Kınadı


Obama, Pakistan'daki Kanlı Saldırıyı Kınadı
Obama, Pakistan'daki Kanlı Saldırıyı Kınadı

Başkan Barack Obama, Pakistan’ın kuzeybatısında Taleban karşıtı bir aşiretin üyelerini hedef alan intihar saldırısını kınadı.

Bir yardım merkezini hedef alan intihar saldırısında aralarında çocuklar da bulunan 45 kişi hayatını kaybederken yüzü aşkın kişi yaralanmıştı.

Saldırı Afganistan sınırındaki Bacur bölgesinde , iç mültecilere gıda yardımı dağıtılırken meydana gelmişti.

Olay sırasında BM Dünya Gıda Programı ve diğer yardım örgütlerinin bulunduğu tesiste, yüzlerce kişi yiyecek alabilmek için kuyrukta bekliyordu. Yardım alanların, Pakistan ordusu ile Taleban arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan iç mülteciler olduğu bildiriliyor. Yetkililere göre yerli ve yabancı yardım örgütleri aracılığıyla yaklaşık 2 milyon Pakistanlıya gıda yardımı yapılıyor.

Saldırı Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Afganistan devlet başkanı Hamid Karzai ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından da kınandı.

Pakistanlı yetkililer, askeri operasyonlarda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü söylüyor. Ancak güvenlik uzmanlarına göre Taleban’ın sivilleri hedef alan kanlı saldırıları örgütün gücünü hala koruduğunu gösteriyor.

XS
SM
MD
LG