Erişilebilirlik

Obama: "Pakistan'a Yeniden Operasyon Emri Verebilirim"


Obama: "Pakistan'a Yeniden Operasyon Emri Verebilirim"
Obama: "Pakistan'a Yeniden Operasyon Emri Verebilirim"

Başkan Barack Obama, gerekirse Pakistan topraklarında Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyona benzer başka bir operasyon için emir verebileceğini söyledi.

İngiliz BBC kanalına konuşan Obama, Pakistan'ın egemenliğine saygı duyduklarını ancak hükümetinin öncelikle görevinin Amerika'yı güvenli tutmak olduğunu söyledi. Obama, "eğer Pakistan'da halkımı ya da müttefik bir ülke halkını öldürme planları yapan biri bulunursa, yeni bir operasyon emri verebilirim," şeklinde konuştu.

2 Mayıs'ta Abbottabad'da yapılan operasyonda, Bin Ladin ve iki yakın koruması öldürülmüştü. Operasyon, Washington ve İslamabad hükümetleri arasında gerilime neden oldu.

Obama, Afganistan'da çatışmaları sona erdirmek için Taleban ile pazarlık masasına oturmaya hazır olduğunu da söyledi. Ancak başkan, bunun için Taleban liderlerinin önce el Kaide ile aralarındaki bağı kesmeleri gerektiğini söyledi.

Başkan BBC kanalıyla röportajı, Londra'yı da kapsayan Avrupa ziyaretinden hemen önce yaptı. Obama, İrlanda, Fransa ve Polonya'da da görüşmelerde bulunacak.

XS
SM
MD
LG