Erişilebilirlik

Obama'nın Yeni Adalet Bakanı Adayı Belli Oldu


Başkan Obama ve Loretta Lynch
Başkan Obama ve Loretta Lynch

Başkan Barack Obama, New York federal savcısı Loretta Lynch’i yeni Adalet Bakanı olarak atadı.

Atamayı açıklayan Başkan Obama, “devlet hizmetinde daha iyi bir aday bulamayacağını”, Lynch’in 30 yıllık kariyeri boyunca “zorlu, adil ve bağımsız” bir avukat olduğunu; terör, mali yolsuzluk ve siber suçlara karşı sıkı mücadele eden biri olduğunu söyledi.

Loretta Lynch, Senato tarafından onaylanırsa görevinden ayrılmaya hazırlanan mevcut ABD Adalet Bakanı Eric Holder’ın yerine geçecek. Holder ilk siyah Adalet Bakanı olarak hizmet ettiği gibi, Lynch de, ilk siyah kadın Adalet Bakanı olarak görev yapacak.

Loretta Lynch halen, hukuki olarak New York Adli Sistemine bağlı “Doğu Bölgesi” olarak adlandırılan Brooklyn semtinde başsavcı olarak görevli. Başkan Obama’nın atamayı açıkladığı sırada yanında bulunan Lynch, atamasının Senato tarafından onaylanması durumunda Amerikan vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini koruma sözü verdi.

Lynch ilk önce 1999 ve 2001 yılları arasında Brooklyn’de federal savcı olarak görev yaparken, 2010 yılında bu göreve geri döndü. Lynch ve ekibi önemli kişilerin karıştığı suçların davasına baktı. Lynch’in ekibinin baktığı ve mevcut bir milletvekilinin karıştığı iddia edilen vergi kaçakçılığı davası da halen görülmeyi bekliyor.

Obama, Lynch’in bir savcı olarak özellikle kamu sektöründeki yolsuzluk olaylarının üzerine gittiğini, terör davalarına baktığını ve New York’un en zorba ve tanınmış mafya babalarını hapse gönderdiğini hatırlattı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG