Erişilebilirlik

Obama Mısır’ın Asla Eskisi Gibi Olmayacağını Söyledi


Obama Mısır’ın Asla Eskisi Gibi Olmayacağını Söyledi
Obama Mısır’ın Asla Eskisi Gibi Olmayacağını Söyledi

Başkan Barack Obama, Hüsnü Mübarek’in istifasıyla ilgili olarak Mısır’ın asla eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Mübarek’in istifasından sonra Beyaz Saray’da kısa bir açıklama yapan Başkan, ender rastlanacak, tarihi bir olaya tanık olduğumuzu belirtti ve Mısırlılara hayranlık duyduğunu söyledi.

Gösterilerin ilk gününden beri Mısır’ın geleceğine Mısırlıların karar vereceğini söylediğini hatırlatan Başkan, “Mısırlılar konuştu, sesleri duyuldu. Bu değişim sürecinin sonu değil başıdır” dedi.

Başkan, Hıristiyan ve Müslüman Mısırlıların özgürlük arzusu içinde bir araya geldiğini, isteklerini barışçı bir şekilde dile getirdiklerini ve onları korumakla görevli ordunun da görevini ihlal etmediğini söyledi.

Obama Amerika’nın Mısır’la dostluk ilişkilerinin süreceğini bildirdi ve değişim sürecinin sorumluluğunu üstlenen Mısır ordusundan övgüyle söz etti.

Konuşmasında, birkaç kez, Amerika’da eşit haklar mücadelesinin öncülüğünü yapan siyah lider Martin Luther King’e atıfta bulunan Obama, “yüreğimiz nedense hep özgürlük için çırpınır” dedi ve Kahire’de, Tahrir meydanından gelen bu sesi tüm dünyanın duyduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG