Erişilebilirlik

Obama Mısır Politikasını Savundu


Obama Mısır Politikasını Savundu
Obama Mısır Politikasını Savundu

Başkan Barack Obama Mısır’daki ayaklanma sırasında net bir tutum sergilemediği ya da göstericilere yeterli destek vermediği yönündeki eleştirileri kabul etmedi.

Obama bugün düzenlediği basın toplantısında , “Tarih bu gelişmeleri yazdığında Amerika’nın doğru safta yer aldığını gösterecektir. Biz oradaki gelişmeleri dikte edemezdik. Edemeyiz. Bu Mısırlılara ait bir dönüm noktasıydı. Amerika bu olaylarda konu olmadı. Biz düzenli ve anlamlı bir geçiş dönemi başlaması gerektiğini, bunun biran önce başlaması gerektiğini açıkça dile getirdik. Ve bu mesajımız konusunda ısrarcıydık” diye konuştu.

Başkan Obama, 30 yıllık Mübarek iktidarının devrilmesiyle sonuçlanan gösterileri “barışçı bir geçiş dönemi” olarak niteledi ve şiddet olaylarının göreceli olarak sınırlı olmasını övdü. Obama, gösteriler sırasında Amerika aleyhtarı bir hava oluşmamasına dikkati çekti.

Diğer ülkelerde de göstericilerin evrensel değerleri talep etmesini destekleyeceklerini kaydeden Obama, şöyle konuştu: “Bundan sonra göstericilere mesajımız şu: fırsat arayışınızı, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü konusundaki taleplerinizi kesinlikle destekliyoruz.”

Ancak Obama, evrensel değerlere destek verirken “geçiş dönemlerinde kaosun ve şiddetin” yayılmaması konusuna özen göstermek gerektiğini de vurguladı

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG