Erişilebilirlik

Obama Mali Reform Tasarısının Hızla Onaylanmasını İstedi


Obama Mali Reform Tasarısının Hızla Onaylanmasını İstedi
Obama Mali Reform Tasarısının Hızla Onaylanmasını İstedi

Reform tasarısı finans kuruluşlarının üstlenebileceği riskleri sınırlıyor, tüketicinin korunmasını sağlıyor ve daha güvenilir ve saydam bir sistem kurulmasını öngörüyor

Başkan Barack Obama Amerikan finans sisteminde köklü reform yapılmasını öngören yasa tasarısının hızla onaylanması çağrısında bulundu.

Haftalık açıklamasını yayınlayan Obama, Temsilciler Meclisi üyeleriyle Senatörlerin reform taslağı üzerinde uzlaşmasının ardından “başarının eşiğinde olduklarını” söyledi.

Reform tasarısı finans kuruluşlarının üstlenebileceği riskleri sınırlıyor, tüketicinin korunmasını sağlıyor ve daha güvenilir ve saydam bir sistem kurulmasını öngörüyor. Finans sektörünü yeniden düzenleyen tasarı, yatırım bankaları gibi mali kuruluşlarda yöneticilerine verilen ikramiyelere tavan da getiriyor.

Tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi ve Senato’nun onayı gerekiyor. Kongre üyeleri tasarının 4 Temmuz tarihine kadar başkanın imzasına sunulabileceğini düşünüyor.

Muhalefet adına açıklama yayınlayan Cumhuriyetçi Partili Wisconsin Milletvekili Paul Ryan, Obama yönetimine kamu borcunu arttırmadan istihdamı arttıracak adımlar atması çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG