Erişilebilirlik

'İslam'la Savaş Halinde Değiliz'


Başkan Barack Obama Florida eyaletinde Kuran’ın kopyalarını yakacağını söyleyen köktendinci rahibe tepkisini yineledi. Obama, “Yönetim olarak bu planın ülke dışında görev yapan askerlerin hayatını tehlikeye atacağını açıkça dile getirmek zorundaydık,” dedi.



Başkan, Amerikalı Müslümanların, New York’ta, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler’in yakınına cami yapma hakları bulunduğunu görüşünü de yineledi. Başkan Obama, ibadet hakkının anayasa ile güvence altında alınmış olduğunu da söyledi.

Saldırıların yıldönümünde kilisesinin bahçesinde 200 Kuran yakmayı planlayan rahip Terry Jones ise eyleminden vazgeçmiş görünüyor.

Jones, New York’lu Müslümanların cami projesinin geri çekmeyi kabul etmesi üzerine eylemini askıya aldığını açıklamıştı.

Ancak cami projenin sözcülerinden imam Faysal Abdül Rauf rahiple pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.

Obama’ya Amerika’da İslamofobi olgusunun yayılıp-yayılmadığı ve bunun nedenleri de soruldu. Başkan cevabında “Toplumlar genelde zor bir dönemden geçerken bazı korkular, bazı bölünmeler, güvensizlikler su yüzüne çıkabilir. Biz İslam’la savaş halinde değiliz. Biz teröristlerle, katillerle, İslam dininin bayrağını çalarak rezil eylemlerini haklı göstermeye çalışanlarla savaşıyoruz. Ülkemizin bu fikri benimsemesinden gurur duyuyorum. Biz dinler bakımından, etnik kimlik bakımından bölünmeyeceğiz. Bize zarar vereceklere karşı birlik halinde duracağız,” dedi.

XS
SM
MD
LG