Erişilebilirlik

Obama İstihdam Planını Kongre'ye Gönderdi


Obama İstihdam Planını Kongre'ye Gönderdi
Obama İstihdam Planını Kongre'ye Gönderdi

Başkan Barack Obama yeni istihdam planını onaylaması için Kongre’ye gönderdi.

Dün planını Kongre’ye gönderen Başkan politikacılardan 450 milyar dolarlık yeni istihdam planını bir an önce onaylamasını istedi.

Obama, bu plandan en çok yararlanacak kişilerin, öğretmenler, polisler, itfaiyeciler, inşaat işçileri, küçük işletme sahipleri ve eski savaş muharipleri olacağını söyledi. Başkan Obama, yeni istihdam planını geçen hafta Kongre’de ortak oturumda düzenlediği konuşmada açıklamıştı. Plan, çalışanlar ve işletmelere vergi kesintisi öngörürken yeni işçi çalıştırılmasını sağlayacak projelere de ödenek sağlayacak. Plan ayrıca Amerika’da yol, demiryolu, havaalanı ve suyolları gibi altyapı projeleriyle sayısı 35 bini bulan okulların onarılması amacıyla yeni istihdam oluşturacak girişimlere de önayak olacak.

Obama planın maliyetini karşılamak amacıyla da önümüzdeki günlerde bütçe açığının azaltılmasını öngören yeni bir öneri sunacağını da bildirdi.

Amerika’da yeni bir ekonomik durgunluk yaşanabileceği kaygıları yüzünden işsizlik oranında son dönemde azalma olmadı. Oran şu günlerde yüzde 9,1 oranında seyrediyor. İşsiz sayısının 14 milyon olduğu Amerika’da, halen milyonlarca kişi de yeteneklerinin çok altındaki yarı-zamanlı işlerde çalışmak zorunda.

XS
SM
MD
LG