Erişilebilirlik

'Obama Kongre’den Yetki İstemeli'


“Obama Kongre’den Yetki İstemeli”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Cumhuriyetçi Partili Florida Milletvekili Ileana Ros-Lehtinen’e göre, Başkan Obama’nın Rusya’yla mutlaka danışmalar yapması ve Suriye halkını Esat’tan kurtarmak için Washington’u desteklemesi gerektiğini anlatması da şart

Amerika Temsilciler Meclisi Dışişleri Ortadoğu ve Güney Asya Alt Komisyonu Başkanı Floridalı Cumhuriyetçi Kongre üyesi Ileana Ros-Lehtınen, Suriye’ye müdahalenin kaçınılmaz olduğunu söylerken Başkan Obama’nın Kongre’den askeri müdahale için yetki alması gerektiğini söylüyor. Amerikanın Sesi İspanyolca bölümü Ros-Lehtınen’le konuştu.

Ros-Lehtınen: “Başkan Obama’nın Kongre’de gelip Suriye’ye müdahale için yetki istemesi gerekir. Onay alsa da almasa da Kongre’nin bilgisi dahilinde hareket etmiş olur ki daha önceki savaşlarda zamanın başkanı George Bush da böyle yapmıştı. Başkan bunu Amerikan halkına borçlu. Bence Esat kuvvetlerine karşı bir müdahale kaçınılmaz. Obama’nın Kongre’nin yardımını ve desteğini alacak şekilde davranmasını bekliyoruz. Ancak bunu yapacağını sanmıyorum.

Elbette Esat’ı savunmuyorum. Korkunç bir diktatör olduğu ve iktidardan uzaklaştırılması gerektiği konusunda kuşkumuz yok. Ancak kimyasal silah kullandı mı? Bunu kesin olarak görmeliyiz.

Ayrıca Rusya’yla mutlaka danışmalar yapmalı ve onlara Suriye halkını Esat’tan kurtarmak için bizi desteklemesi gerektiğini anlatmalıyız. Rusya’nın vermesi gereken çok önemli bir karar var. Moskova, Suriye rejimini destekleyerek Suriye halkına karşı duruyor. Amerikan yönetimine ve Amerikan halkına karşı da direniyor. Sanırım Rusya, Soğuk Savaş mentalitesini geri getirmek istiyor. Gizli bilgiler sızdıran Edward Snowden’a sığınma hakkı verdi. Suriye halkının ve uluslararası toplumun isteklerini hiçe sayarak Esat rejimini silahlandırmaya devam ediyor. Rusya ve Çin’in katil Esat rejimini desteklemekten ve Şam’a silah göndermekten vazgeçmesi şarttır.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG