Erişilebilirlik

Obama Kongre Liderleriyle Borçlanma Tavanında Uzlaşma Arayacak


Başkan Obama
Başkan Obama

Başkan Barack Obama, borçlanma tavanı tartışmalarını sona erdirmek amacıyla bugün Kongre’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili liderlerini Beyaz Saray’a davet etti.

Borçlanma limitini arttırmak için zenginlere yönelik vergilerin arttırılmasına karşı çıkan ve federal hükümetin harcamalarını kısmak isteyen Cumhuriyetçi Kongre üyeleri dün bu konuda ödün verebileceklerinin işaretini verdi.

Başkan Obama, dün Twitter üzerinden halkın sorularını yanıtlarken, Cumhuriyetçi Partili politikacıların zenginlere yönelik vergi teşviklerini korumak uğruna ülkeyi borçlarını ödeyemeyecek duruma sürükleme hakkına sahip olmadığını söyledi.

Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise içinde “vergi artırımı” olan hiçbir tasarıyı desteklemeyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Amerika’nın 14 trilyon 300 milyar dolarlık ulusal borçlanma limiti, 2 Ağustos’ta dolacak. Bu süreden itibaren borçlanma tavanı yükseltilmezse federal hükümet borçlarını ödeyemeyecek ve kredi notu ciddi ölçüde düşecek. Uzmanlar bu durumun dünya ekonomisini de etkileyeceğini düşünüyor.

XS
SM
MD
LG