Erişilebilirlik

Obama Katliam Kurbanlarının Aileleriyle


Colorado'daki katliamın sanığı James Holmes
Colorado'daki katliamın sanığı James Holmes
Başkan Barack Obama Colorado eyaletinde sinema salonundaki katliamda ölen ve yaralanan kişilerin aileleriyle biraraya geldi..
İki buçuk saatlik ziyaretinde kurbanların anısına düzenlenen törene katılmayan Obama katliam kurbanlarının asla unutulmayacağını söyledi.

Eyalet valisi John Hickenlooper televizyon söyleşilerinde 24 yaşındaki katliam sanığının şeytan ruhlu bir kişi olduğunu, silah satın alma imkanı olmasa bile bu tür olay için başka bir yol bulacağını belirtti.

Bu arada bomba uzmanları, 12 kişiyi öldürmekle suçlanan James Holmes’in evindeki tüm bubi tuzaklarını ve patlayıcıları etkisiz hale getirdi.

Halen gözaltında tutulan Holmes’un saldırıyı neden düzenlediği açıklığa kavuşmadı. Yetkililer zanlının sinirbilim üzerine doktora yapmayı planladığını söyledi.


Aurora, Colorado haritası
Aurora, Colorado haritası
Batman Kara Şövalye filminin gösterildiği sinema salonunda seyircilere ateş açan saldırgan 58 kişiyi de yaralamıştı. Holmes, saldırıdan hemen sonra silahlarıyla birlikte sinemanın park yerinde yakalanarak tutuklanmıştı.
Saldırının ardından Amerika’da resmi dairelerde tüm bayraklar yarıya indirilirken, Başkan Barack Obama, Cumartesi günü yaptığı radyo konuşmasında tüm Amerikan halkına başsağlığı diledi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG