Erişilebilirlik

Obama Kampanya Harcamaları Yasasına Destek İstedi


Başkan Barack Obama, Cumhuriyetçileri şirketler ve sendikaların seçim kampanyası reklamları için harcayabilecekleri para miktarını belirleyen yasa tasarısını engellemekten vazgeçmeye çağırdı.

Haftalık radyo konuşmasında bu konuya değinen Obama, Cumhuriyetçilerin engelleme girişimini “kötü politika yapma” şeklinde değerlendirdi. Obama, geçmişte Demokratlarla Cumhuriyetçilerin şirket ve sendikaların kampanyalar için harcayabilecekleri parayı sınırlama konusunda anlaştıklarını da hatırlattı.

Yönetiminin kanundaki boşlukları kapamaya çalıştığını söyleyen Obama, yabancı şirketlerin başkanlık ya da kongre seçimlerinde istedikleri kadar reklam parası harcamalarının engellenmesi gerektiğini savundu.

Obama, Cumhuriyetçilerin şu an kadar bu yasa tasarısına hayır dediklerini de belirtti. Yasa tasarısı kampanyalara kimin para verdiğinin açık bir şekilde belirtilmesi gibi maddeler öngörüyor.

Cumhuriyetçiler ise haftalık açıklamalarında Obama’ya yanıt verdi. Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell, Obama’yı Amerikalıların işe ihtiyaçları olduğu, ekonominin kötü gittiği bir dönemde böyle bir konuya zaman harcamakla eleştirdi.

XS
SM
MD
LG