Erişilebilirlik

İşsizlik Verileri Obama'yı Memnun Etti


Başkan Barack Obama, işsizlik oranının son yılların en düşük seviyesine indiğini gösteren verilerden memnuniyet duyduğunu söyledi ancak, ücretlerin yükseltilmesi için hala yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

Wisconsin Üniversitesi’nde konuşan Obama, son 64 aydır özel sektörde istihdam artışı yaşandığını ancak yine de birçok insanın kendilerini daha ileriye taşımak için gerekli koşullara sahip olmadığını düşündüğünü söyledi.

Obama konuşmasında, sağlık reformunun da Cumhuriyetçilerin iddia ettiği gibi Amerikan ekonomisini olumsuz etkilemediklerini söyledi.

Amerikan ekonomisinde Haziran ayında 223 bin kişiye yeni iş sahası açıldı ve işsizlik %0,2 oranında azalarak yüzde 5,3’e düştü.

Bu, 2008 yılından bu yana en düşük işsizlik oranı. Ancak yetkililer oranın düşmesinin nedenlerinden birinin 400 bin kişinin iş aramaktan vazgeçerek, sayım dışı kalması olduğunu söylüyor.

Çalışma Bakanlığı’nın raporunda ticari hizmetler, sağlık ve perakende sektörlerinde istihdamın arttığı görülüyor. Madencilikte istihdam azalırken, düşen petrol fiyatlarından etkilenen petrol sanayiinde de iş kayıpları sürüyor.

Çalışma Bakanlığı, işsiz Amerikalılar’ın sayısının 375 bin azalarak 8,3 milyona indiğini belirtti. Ancak 6,5 milyon kişi tam zamanlı çalışmak istemesine rağmen hala yarı zamanlı iş bulabiliyor.

Beyaz Saray yetkilileri Amerikan ekonomisinin son sene içinde net 2,9 milyon iş yarattığını belirtiyor. Son 5 sene içinde ekonomide net 12,8 milyonluk istihdam artışı yaşandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG