Erişilebilirlik

Obama IŞİD'le Mücadele Söylemini Sertleştiriyor


Obama IŞİD'le Mücadele Söylemini Sertleştiriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Başkan Barack Obama Amerika liderliğindeki koalisyonun Suriye ve Irak’taki IŞİD’i bir an önce devredışı bırakmak için harekete geçtiğini söyledi. Ulusal güvenlik ekibiyle biraraya geldikten sonra konuşan Obama, Amerikan kamuoyunun içini rahatlatmaya çalışıyor.

Başkan Obama, Amerika liderliğindeki koalisyonun IŞİD’i kalbinden vurmak için harekete geçtiğini söyledi. IŞİD’in kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmadan herkesi kalkan olarak kullandığını belirten Obama, militanlara karşı hava gücü kullanımı ve özel operasyonların arttırıldığını bildirdi.

Savunma Bakanlığı’nda ulusal güvenlik ekibiyle biraraya gelen Başkan Obama, Amerikan halkının da kaygılarını gidermeye çalışıyor.

Bir çiftin IŞİD militanlarından aldıkları ilhamla California’nın San Bernardino kentinde saldırı düzenlemesi ve teröristlerin Paris’i kana bulamasından sonra birçok kişi, IŞİD’i alt etmek için uygulanan stratejinin etkinliğini tartışmaya açtı. Başkan Obama, koalisyonun IŞİD’a yönelik operasyonlarına hız verildiğini söyledi ancak yeni bir strateji açıklamadı.

Cato Enstitüsü'nden Emma Ashford bu konu hakkında, ”Yetkililer somut adımlar atmaktan çok birşeyler yapıyormuş gibi görünmeye çalışıyor. Bunun kötü bir strateji olduğunu da sanmıyorum. Paris ve San Bernardino saldırıları sonrasında terör tehdidi korkusu iyice artan halkı yatıştırmak için böyle bir yola başvurmak, insanları rahatlatıyor” diye konuştu.

Obama, IŞİD militanlarının bazı kilit bölgelerden çıkarıldığını söyledi ve IŞİD'ın liderlerine şu mesajı verdi: ”IŞİD liderleri saklanamaz. Onlara bir mesajımız var: ‘Bir sonraki hedefimiz sizsiniz.’”

Obama, koalisyonun terörist avını sürdüreceğini, teröristlerle mücadele eden ılımlı güçleri eğitip donatmaya devam edeceğini, IŞİD’in yaptığı propagandaya son vereceğini ve mali kaynaklarını kurutacağını da sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG