Erişilebilirlik

Obama: IŞİD Din Adına 'Barbarlık' Yapıyor


Washington'da yıllık ulusal ibadet kahvaltısında konuşan Başkan Obama Paris, Pakistan ve dünyanın diğer yerlerindeki son şiddet eylemlerinin, inanç ve dinin silah olarak kullanmak için çarpıtılabileceğini gösterdiğini belirtti

Başkan Obama, IŞİD'in din adına ifade edilemeyecek barbarca eylemler yapan "acımasız, hain bir ölüm tarikatı" olduğunu söyledi.

Obama bu açıklamayı Perşembe günü Washington'da yıllık ulusal ibadet kahvaltısında yaptı.

Obama Paris, Pakistan ve dünyanın diğer yerlerindeki son şiddet eylemlerinin, inanç ve dinin silah olarak kullanmak için çarpıtılabileceğini gösterdiğini belirtti.

Ürdünlü pilotun yakılarak öldürülmesinin IŞİD militanlarının ne kadar barbar olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Obama “Bu durumda küresel koalisyon, IŞİD’i zayıflatıp mağlup etme yolunda gösterdiği çabaları iki kat arttıracak.”dedi

Başkan Obama, iflas etmiş bir ideolojiye sahip olan militanların tek ilgi alanının ölüm ve tahribat olduğunu bildirdi.

Geçen Aralık ayında kullandığı jetin Suriye’de düşmesi üzerine IŞİD tarafından esir alınan Pilot Muaz Kasasbeh, Amerika liderliğindeki koalisyon bünyesinde görev yapıyordu.

Ürdün, Pazartesi günü, Muaz El Kasasbeh’nin sağ olduğunun kanıtlanması karşılığında Iraklı kadın militan Sacide El Rişavi’yi serbest bırakacağını yinelemişti. Ürdün, çabalarını, iki Japon gazetecinin kafalarının kesilerek öldürülmesi üzerine arttırmıştı.

IŞİD’in yayınladığı dehşet verici fotoğraflar, pilot Muaz El Kasasbeh’nin bir kafes içinde diri diri yakıldığını gösteriyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG