Erişilebilirlik

Obama İran Uzlaşmasını Savundu


Barack Obama
Barack Obama

Amerika Başkanı Barack Obama İran ve batı güçleri arasında varılan uzlaşmayı savunarak, bunun güvenlik için “doğru şey” olduğunu söyledi

Amerika Başkanı Barack Obama İran ve batı güçleri arasında varılan uzlaşmayı savunarak, bunun güvenlik için “doğru şey” olduğunu söyledi

İsrailli yetkililer ve bazı kongre üyeleri uzlaşının İran’a çok fazla rahatlama sağlayacağı ve nükleer programını büyük ölçüde koruyacağı gerekçesiyle eleştiriyor.

Obama uzlaşı sonrası Los Angeles’ta yaptığı konuşmada İran’ın nükleer silah edinmemesi için her türlü seçeneğin hala masada olduğunu vurguladı.

Başkan Obama San Fransisco kentinde yaptığı konuşmada ise İran’ın nükleer programıyla ilgili 10 yıldır ilk kez ilerleme sağlayan anlaşmaya dikkat çekerek sonu olmayan bir anlaşmazlık sarmalına sürüklenmek yerine diplomatik çabaları sürdürmek gerektiğini kaydetti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ise ulusal güvenlik ekibini İran’ın nükleer sorununa kalıcı bir çözüm konusunda Obama yönetiminden bilgi almak üzere önümüzdeki günlerde Washington’a gönderiyor.

Netanyahu, Cenevre’de varılan geçici anlaşmayı “tarihi bir hata” olarak nitelemişti.

Cenevre'de geçen Pazar günü varılan altı ay süreli geçici uzlaşma, İran'ın nükleer faaliyetlerini kısmen durdurması karşılığında ambargoların biraz hafifletilmesini öngörüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG