Erişilebilirlik

Obama İlk Kez Bir Amerikalı Müslümanı Hakim Adayı Gösterdi


Ülkedeki en büyük Müslüman hakları örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi CAIR, Başkan Barack Obama’nın Abid Riaz Qureshi’yi Washington’da mahkemeye aday göstermesini memnuniyetle karşıladı.

Amerika’da federal yargıç olarak görev yapacak ilk Müslüman Amerikalı olan Qureshi, başkent Washington’da bir hukuk bürosunda çalışıyor. Qureshi ayrıca Yasal Etik Komite üyesi.

CAIR tarafından yapılan açıklamada, “Abid Qureshi’nin adaylığı bazılarının bölünme ve kavga aradığı bir zamanda yerel Müslüman toplumuyla çeşitliliğe ve karşılıklı saygıya değer veren Amerikalılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” denildi. CAIR direktörü Nihad Awad, “Eğer onaylanırsa Qureshi vatandaşlarına ve ulusuna hizmet eden yüzbinlerce Müslüman Amerikalı’ya katılacak” dedi.

CAIR, Amerika’nın en büyük Müslüman sivil haklar ve destek örgütü. Amacı, Amerika’da İslam’ın daha iyi anlaşılmasını sağlamak, diyaloğu cesaretlendirmek, medeni hakları korumak, Müslüman Amerikalılar’ı güçlendirmek ve adalet ve ortak anlayışı cesaretlendirmek için koalisyonlar kurmak.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG