Erişilebilirlik

Obama Göçmenlik Reformu Çalışmalarını Erteledi


Başkan Barack Obama, Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerine kadar Göçmenlik Reformu çalışmalarını erteleme kararı aldı.

Beyaz Saray yetkilileri, seçim öncesinde göçmenlik konusunun siyasileştirilebileceğine dikkati çekerek, reform çabalarının zarar görmemesi için Başkan Obama'nın kendi inisiyatifiyle böyle bir karar aldığını bildirdi. Yetkililer bununla birlikte Obama’nın bu yıl bitmeden harekete geçme niyeti olduğuna işaret etti.

Karar, Senato’daki sandalyeleri tehlikede olan Demokrat Partili üyeler için bir nebze rahatlamaya yol açsa da, hem reforma karşı olan muhalefetteki Cumhuriyetçi Partililer’in, hem de göçmenlik reformu yandaşlarının tepkisini çekti.

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı John Boehner, Başkan Obama’yı yürütme kararları alarak Kongre’yi devre dışı bırakmaya çalışmakla suçladı.

Göçmenlik yanlısı gruplarsa Obama ve Senato’daki Demokrat Partililer’i göçmenlik reformunu siyasete alet etmekle suçluyor.

Amerika’da mevcut göçmenlik sistemi, bir yandan ülkede yaşayan 11 milyon kaçak yabancı, diğer yandan da Meksika üzerinden kaçak giriş yapan onbinlerce Orta Amerikalı çocuk akını yüzünden felce uğramış durumda.

Başkan Obama, reform çabalarını geciktiren Kongre’ye karşı yürütme kararı alma uyarısında bulunuyor.

Reform yanlıları, Obama’yı son kararından dolayı, Kongre’deki aşırı sağcı politikacılara, özellikle Çay Partisi grubuna teslim olmakla suçluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG