Erişilebilirlik

'Obama Genç Seçmenlerin Desteğini Yeniden Kazanmayı Hedefliyor'


'Obama Genç Seçmenlerin Desteğini Yeniden Kazanmayı Hedefliyor'
'Obama Genç Seçmenlerin Desteğini Yeniden Kazanmayı Hedefliyor'

Başkan Barack Obama bütçe açığı ve kamu borcu konusundaki politikalarını farklı bir platformdan – Fecebook üzerinden anlattı. Amerika’nın Sesi Beyaz Saray muhabiri Dan Robinson’a göre, 2012 seçimlerine hazırlanan Obama, genç seçmenlerin desteğini yeniden kazanmayı hedefliyor.

Başkan Barack Obama’nın 2012 seçim kampanyası için izlediği strateji, 2008 yılında kendisini Beyaz Saray’a taşıyan genç ve bağımsız seçmen kitlelerini yeniden kazanmak.


Geçen hafta memleketi Chicago’ya giden Obama kampanya için bağış toplamaya başladı. Destek arayışını California ve Nevada eyaletlerinde sürdürüyor.

Bu arada, Obama, muhalefetteki Cumhuriyetçilerle çetin bir mücadele içinde. Amerika’nın gündeminde dev bir bütçe açığı ve 14 trilyon dolarlık kamu borcu sorunu var.

Obama, önümüzdeki 12 yıl için bütçe açığını 4 trilyon dolar civarında kapatmayı öngören “dengeli” olarak nitelendirdiği bir plan sundu. Cumhuriyetçiler ise önümüzdeki 10 yıl içinde daha derin kesintiler yapılmasını istiyor ve kesmek istedikleri harcamalar arasında sosyal programlar da var.

Obama’nın konuşmasında moderatör Facebook kurucusu milyarder Mark Zuckerberg’dı. Obama, konuşmasında ülkenin geleceği konusunda çok ciddi bir tartışma ortamı olması gerektiğini belirtti: “Sürdürülemez bir durum mevcut. Kamu borcunu kısa vadede azaltmak ve daha uzun vadede bu sorunla nasıl başa çıkacağımıza karar vermemiz gerekecek. Çok kritik bir dönemdeyiz.”

Cumhuriyetçiler’in teklifi konusunda Obama, Amerika’da sosyal sigorta sisteminin korunmasının önemini vurguladı.

İki hafta sonra Kongre’de partiler üstü bir komisyon toplanacak ve Haziran ayına kadar bütçe açığının azaltılmasını öngören bir plan hazırlayacak.

Temsilciler Meclisi’nde muhalefetteki Cumhuriyetçiler’in lideri Eric Cantor bu toplantının “bir çeşit tiyatroya” dönüşmemesi konusunda Obama’yı uyardı.

Obama ise Cumhuriyetçilerin teklifinin Amerika’daki sosyal sistemin ciddi bir değişimi anlamına geleceğini vurguluyor: "Cumhuriyetçiler’in bütçe teklifini gördük. Bence bu teklif son derece radikal. Ayrıca, cesur bir teklif de değil."

Obama’nın Facebook merkezinde düzenlediği toplantı sırasında yeni kamuoyu yoklamaları açıklandı. Washington Post / ABC araştırmasına göre bütçe açığı konusunda Obama’nın icraatlarını onaylamayanların oranı yüzde 58.

Ancak aynı araştırma halkının çoğunluğunun sosyal programları desteklediğini ve Obama’nın vergilendirme ve harcama kesintileri konusundaki itidalli yaklaşımını desteklediğini gösterdi.

XS
SM
MD
LG