Erişilebilirlik

Obama Eylül Ayında 181 Milyon Dolar Bağış Topladı


Demokrat Partili seçmenler, Başkan Barack Obama’nın kampanyasına ve partiye geçen ay 181 milyon dolar bağışta bulundu.

Bu rakam 2012 başkanlık yarışında bir ayda toplanan en yüksek bağış.

Kampanya bürosundan yapılan açıklamada, Eylül ayında 1 milyon 800 bin kişinin bağış yaptığı bildirildi.

Obama kampanyası ve Demokrat Parti, Ağustos ayında da 114 milyon dolar bağış toplamıştı. Ancak son bağış, Obama’nın Eylül 2008’de topladığı 193 milyon dolarlık bağışa yetişemedi.

Hafta ortasında Cumhuriyetçi Partili rakibi Mitt Romney’le katıldığı tartışmada sönük olduğu gözlenen Başkan Obama, iki gün içinde iki olumlu haber almış oldu.

Amerika Çalışma Bakanlığı Cuma günü işsizlik oranının, Obama’nın göreve başladığı Ocak 2009’dan bu yana ilk kez yüzde 8’in altına indiğini duyurdu. Eylül ayı işsizlik oranı yüzde 7,8 olarak açıklandı.

6 Kasım’daki seçimlere bir ay kala Başkan Obama ve eski Massachusetts valisi Romney, desteklerini yükseltmeye çalışıyor.

Uzmanlar, Çarşamba günkü tartışmadan sonra Romney’in Obama’yla arasındaki farkı azalttığını düşünüyor. Ancak adaylar bu ay içinde iki kez daha yüz yüze gelecek.

Obama bugün (Pazar) günü bağış toplama amacıyla California’ya gidecek. Romney ise 16 Ekim’deki ikinci tartışmaya hazırlık için Florida’da bulunuyor. Adaylar son tartışmayı 22 Ekim’de yapacak.

Bu arada Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Partili rakibi Paul Ryan da Perşembe günü kozlarını paylaşacak.
XS
SM
MD
LG