Erişilebilirlik

Obama Erdoğan'la Telefon Görüşmesi Yaptı


Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada özellikle Kobani'deki durumun ele alındığı ve iki liderin IŞİD'e karşı işbirliğini güçlendirmek için birlikte çalışmayı sürdürme sözü verdikleri belirtildi

Başkan Barack Obama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak özellikle Kobani’deki durumu ve IŞİD’in ilerleyişini durdurmaya yönelik alınabilecek önlemleri görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Cumartesi gecesi gerçekleşen görüşmede Obama’nın Türkiye’nin binlercesi Kobani’den olmak üzere bir milyonun üzerinde mülteciye evsahipliği yapmasını takdirle karşıladığını söylediği belirtildi. Açıklamaya göre iki lider IŞİD’e karşı işbirliğini güçlendirmek için birlikte yakın çalışmayı sürdürme sözü verdi. Obama ve Erdoğan’ın ayrıca Afganistan’da barış ve istikrarı güçlendirme çabalarında yakın işbirliğini sürdürme gereği üzerinde durdurdukları da bildirildi.

Görüşmeyle ilgili Çankaya’dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Görüşmede yaklaşık 180 bin Kobanilinin de aralarında bulunduğu 1,5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açan Türkiye’nin bu insanlara yaptığı yardımlara değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama IŞİD’e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldılar. İki lider, Afganistan’da barış ve istikrarı güçlendirmeye yönelik çaba harcama konusunda yakın işbirliği içinde olmanın önemini de vurguladılar.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG