Erişilebilirlik

Başkan Obama'dan Ramazan Mesajı


Başkan Barack Obama yayınladığı mesajda Ramazan’ın sadece aile ve dostlar değil farklı inançlara sahip tüm insanlar arasında barış, adalet, eşitlik ve sevgi gibi evrensel bağları kutlama fırsatı yarattığını vurguladı

Başkan Barack Obama eşi Michelle ile birlikte Amerika ve tüm dünyadaki Müslümanlar'ın Ramazan ayını kutladı.

Obama yayınladığı mesajda Ramazan’ın sadece aile ve dostlar değil farklı inançlara sahip tüm insanlar arasında barış, adalet, eşitlik ve sevgi gibi evrensel bağları kutlama fırsatı yarattığını vurguladı.

Başkan Obama Ramazan ayının özgürlük, onur ve fırsatın herkes için inkar edilemez haklar olduğunu hatırlattığını belirtirken “ Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da milyonlarca kişinin bu temel haklar için mücadele verdiği bir dönemde bu evrensel değerlerin önemini yeniden düşünüyoruz. Amerika herkesin kendi geleceğini belirleyeceği ve dini inancını şiddet korkusu olmadan serbestçe yerine getireceği bir dünya kurmak için çalışanların yanındadır” dedi.

Amerika’da Ramazan’ın hükümette hizmet eden, bilimsel buluşlara öncülük eden, iş yaratan, komşularına yardım eden milyonlarca Müslüman Amerikalı'nın her gün ülkeye yaptığı katkıyı hatırlattığını belirten Obama her yıl olduğu gibi bu yıl da Beyaz Saray’da vereceği iftar yemeğine Müslüman Amerikalılar'ı beklediğini söyledi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG