Erişilebilirlik

Obama'dan İklim Değişikliğine Acil Önlem Çağrısı


Obama'dan İklim Değişikliğine Acil Önlem Çağrısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Alaska eyaletinin Kuzey Kutbu Dairesi içinde yer alan kesimini ziyaret eden ilk başkan olan Barack Obama, iklim değişikliğine karşı acil önlem alınması gerektiğini vurgulamaya devam ediyor. Alaska’da yerel halkla biraraya gelen Obama, bu bölgelerin iklim değişikliğini bizzat yaşadığını söylüyor.

Küresel ısınma hakkında konuşmak yetersizdi. Obama, değişimi kendi gözleriyle gördü.

Obama, “Bu buzul son birkaç yüzyılda bir buçuk mil uzunluğunda kütle kaybederek kısalmış. Buzulların erime hızı her yıl giderek artıyor” şeklinde konuştu.

Alaska’daki Exit Buzulu’nda yürüyen ve Kenai Fyordları Ulusal Parkı’nda tekne turuna çıkan Obama, iklim değişikliğini durdurmak gerektiğini yineledi.

Dünya Kaynakları Enstitüsü Sam Adams, “İklim değişikliğinin etkilerini hissetmek için uzak geleceği beklemeye gerek yok, bunu şimdiden hissediyoruz. Tarihin en hassas dönemini yaşayan buzullar, iklim değişikliği yüzünden hızla eriyor” diyor.

Obama, üç günlük Alaska gezisinin son ayağında kıyıların erozyona uğraması ve deniz seviyesinin yükselmesiyle topraklarını kaybeden, geçim kaynakları tehlikeye giren balıkçı kasabalarına gitti.

Dillingham kasabasında balıkçılarla görüşen Obama, yerel halkın yaşam tarzının korunması gerektiğini de vurguladı: “Denizlerimiz, Amerika’nın en önemli doğal kaynaklarından biri. Bu nedenle son derece hassas bir yapıya sahip olan bu bölgede doğalgaz ve petrol arama çalışmalarını durdurduk.”

Başkan Obama’nın Alaska gezisi boyunca doğal kaynakların gelecek nesiller için korunması gerektiği mesajını sürekli vurguladı: “Torunlarımızın da bu güzellikleri görmesini istiyoruz.”

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG