Erişilebilirlik

Obama’dan Göçmenlik Reformu Çağrısı


Başkan Barack Obama, beklemede olan Göçmenlik Reformu’nu bu yılın sonuna dek onaylaması için Kongre’ye yaptığı çağrıyı yineledi

Başkan Barack Obama, beklemede olan Göçmenlik Reformu’nu bu yılın sonuna dek onaylaması için Kongre’ye yaptığı çağrıyı yineledi.

Beyaz Saray’da konuşan Obama, mevcut göçmenlik sisteminin “bozuk” olduğunu ve “tamir edilmesi” gerektiğini söyledi. Başkan, dünyanın en parlak beyinlerini eğitim görmeleri için Amerika’ya davet edip de onlara bu ülkede çalışma fırsatı vermemenin akıllı bir politika olmadığını savundu. Obama, bu şekilde bu kişilerin kendi ülkelerine dönerek iş kurduğunu, istihdam sağladığını ve icatlarını başka yerlerde geliştirdiklerini belirtti.

Bağımsız ekonomi uzmanlarının tahminlerine dikkati çeken Obama, Senato’da iki partinin üyelerinden de kabul gören göçmenlik reformunun Cumhuriyetçi Parti’nin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nden de geçip yasalaşması durumunda bunun önümüzdeki 20 yılda Amerikan ekonomisine 1,4 trilyon dolar getiri sağlayacağını söyledi.

Beyaz Saray Senato’nun kabul ettiği Göçmenlik tasarısına destek veriyor. Tasarı, sınır güvenliği ve kaçak yabancılara 13 yıl sürecek bir vatandaşlık süreci başlatmak için milyarlarca dolarlık yatırım yapılmasını öngörüyor.

Obama’nın konuşmasından sonra Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner’in ofisinden bir açıklama yapıldı. Sözcü, Boehner’in “Kimsenin anlamadığı devasa bir yasa tasarısına” karşı çıktığını bildirdi.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi üyeler, Obama’nın kapsamlı göçmenlik reformuna şiddetle karşı çıkıyor. Yasa ülkede bulunan 10 milyon aşkın kaçak yabancı sorununa toptan çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Temsilciler Meclisi’nin yasayı görüşse bile mevcut haliyle onaylayıp onaylamayacağı bile henüz bilinmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG