Erişilebilirlik

Obama Daha Şanslı


Salı günü yapılacak seçimler için son kampanyalarını yürüten Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi Partili rakibi Mitt Romney, ulusal kamuoyu yoklamalarında başa baş gidiyor.

Ancak Obama’nın, seçimlerde esas belirleyici olması beklenen, kararsız ve bağımsız seçmenlerin yoğun olduğu eyaletlerde ise eski Massachusetts valisi Mitt Romney’nin çok az farkla önünde olduğu belirtiliyor.
Son kamuoyu yoklamaları Obama’nın Ohio ve Virgina’da Romney’in Colorado’da önde gittiğini, Florida’da ise iki adayın başabaş olduklarını gösteriyor.

Washington Post gazetesi seçim tahmininde Obama’nın yeniden seçilmek için sadece 27 eyalet delegesine ihtiyacı olduğunu bildirdi. Buna göre Obama’ya sadece Ohio ve Virginia’yı kazanması yetecek. Çünkü bu iki eyaletin toplam delege sayısı 31. Amerika’da Başkan ulusal oyla değil her bir eyaletin nüfusuyla orantılı olan delege sayısıyla seçiliyor.
Başkan seçilmek için en az 270 delegeye ihtiyaç var. Washington Post’a göre Obama halen 243, Romney ise 206 delegeyi garantilemiş görünüyor. Ortada olan delege sayısı 89.

Sabah New Hampshire eyaletinde kampanya yürüten Mitt Romney, Başkan Obama’nın dört yıllık iktidarını eleştirdi, vaatlerini tutamadığını söyledi. Obama’yı ülkeyi bölmekle suçlayan Romney, Başkan’ın bütçe açığını söz verdiği gibi yarıya indirmek yerine ikiye katladığını, insanlara istihdam sağlamak yerine kendi sağlık reformunu zorlayarak insanların iş kaybetmesine neden olduğunu savundu.
Obama ise Cumartesi günü Virgina’da eski Başkan Bill Clinton ile Virginia’da kampanya yaptı. Eski ve yeni iki başkan Bristow kentinde açık hava toplantısında yaklaşık 25 bin kişiye hitaben konuştu.
Başkan Obama kampanyasına seçilmesi için son derece kritik olan Ohio eyaletinde devam etti.
Obama bir yandan kampanya faaliyetlerini yürütürken, diğer yandan da Sandy Kasırgası mağdurlarına federal yardımları koordine ediyor. Obama bugün yaptığı haftalık radyo konuşmasında, kasırga mağdurlarının elektrik sağlanması ve sorunlarının çözülmesi konusunda bürokratik engellerle karşılaşmayacağı sözü verdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG