Erişilebilirlik

Obama: 'Avrupalı Liderler Ekonomik Sorunlarını Çözecek'


Foto conmemorativa con los líderes del G20 que participaron en la cumbre de Los Cabos, en Baja California, México.
Foto conmemorativa con los líderes del G20 que participaron en la cumbre de Los Cabos, en Baja California, México.
Başkan Barack Obama, Avrupalı liderlerin ekonomik sorunları çözebileceğine inandığını, bu ülkelerin “işlevsiz ve verimsiz” olmadığını açıkladı.

Yirmiler Grubu Zirvesi’nin yapıldığı Meksika’nın Los Cabos kentinde konuşan Obama, Avrupa’nın tüm sorularının çözülebileceğini söyledi. Başkan, kıtadaki ekonomik krizin kamu borçları ve özel sektörün sorunlarından oluşan karmaşık bir kombinasyon olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Avrupalı liderlere derhal kararlı adımlar atmaları ve piyasalara olumlu hava vermeleri çağrısında bulunan Obama, bunun Avrupa halkı üzerindeki belirsizlik duygusunu kıracağını kaydetti.

Obama, Avrupa’nın kendi sorunlarını kendisinin çözeceğini, Amerika’dan ya da başka bir yerden çözüm gelmeyeceğini söyledi.

Yirmiler Grubu zirvesinin nihai bildirisinde, küresel ekonominin Avrupa’daki krize karşı savunmasız olduğu ve bunun herkesin işleriyle yaşamları üzerinde olumsuz etkisi olacağı vurgulandı.

Liderler, mali piyasalardaki gerilimi hafifletmek için birlikte çalışma, gelişmekte olan ülkelerdeki fırsatları da arttırma sözü verdi.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG