Erişilebilirlik

Obama Atış Taliminde


Beyaz Saray Başkan Barack Obama’nın tüfekle atış talimi yaptığı bir fotoğrafını yayınladı.

Fotoğraf, bir Kongre üyesinin Obama’nın hayatında hiç atış talimi yapıp yapmadığı yolunda verdiği bir soru önergesinin ardından yayınlandı.

Başkan Barack Obama’nın İletişim Direktörü Dan Pfeiffer, fotoğrafı Twitter üzerinden paylaştı. Obama’nın “sürekli atış talimine gittiği" yönündeki bir açıklaması muhalefet tarafından inandırıcı bulunmamıştı.

Twitter’da paylaşılan fotoğrafta Başkan Obama, tüfekle havaya atılan kilden hedefleri vuruyor. 4 Ağustos 2012 tarihli fotoğraf, Başkan’ın Maryland eyaletindeki yazlığı Camp David’de çekilmiş.

Amerikan kamuoyu son günlerde bireysel silahlanmaya kısıtlama getirilmesi konusunda büyük tartışmalar yaşıyor. Bu özellikle çok sayıda sivilin silahlı saldırılar sonucu öldürülmesini izliyor. Ancak silah sahibi seçmenleri yumuşatmayı amaçlayan Başkan Obama, bir süre önce New Republic adlı dergiye verdiği demeçte, “Hayatınızda hiç silah kullandınız mı?” sorusunu, “Evet, gerçekte Camp David’de her zaman atış talimi yaparız” diye yanıtladı.

Bu demecin ardından Cumhuriyetçi Partili milletvekili Marsha Blackburn, Kongre’de “Neden hiç fotoğrafını görmedik” sorusu yöneltti. Blackburn ayrıca Obama’ya yarışma önerdi, ancak Beyaz Saray’dan bu teklife yanıt gelmedi.

Başkan Obama, Amerika’da bireysel silah edinmeyi kısıtlamayı amaçlayan bir dizi kanun hükmünde kararname çıkardı ve Kongre’ye yasa tasarısı sundu. Obama, tüm bunlara rağmen bireysel silahlanma hakkı tanıyan Anayasa’nın ikinci maddesini desteklediğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG