Erişilebilirlik

"NATO Taleban'a Kesin Darbe İndirmeye Hazır"


Amerika Savunma bakanı Robert Gates Afganistan'da bir askeri üsde konuşurken
Amerika Savunma bakanı Robert Gates Afganistan'da bir askeri üsde konuşurken

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Amerika öncülüğündeki NATO kuvvetlerinin Taleban’a karşı “kesin bir darbe” indirmeye hazırlandığını açıkladı.

Gates, bu açıklamayı Kabil’de Afganistan’daki Amerikan birliklerine dört günlük veda ziyaretini tamamladıktan sonra yaptı. Gates 30 Haziran’da görevinden ayrılıyor.

Amerika Savunma Bakanı eğer NATO kuvvetleri mevcut kazanımları devam ettirirse Afganistan’daki savaşın seyrini değiştireceğini söyledi. Gates verdikleri hizmet için askeri birliklere teşekkür etti.

Başkan Obama, dün ulusal güvenlik danışmanlarıyla bir toplantı yaparak Afganistan ve Pakistan’daki son durumu görüştü. Toplantının, el Kaide lideri Usame bin Ladin’in 2 Mayıs’ta Pakistan’da öldürülmesinden bu yana yapılan ilk ulusal güvenlik toplantısı olduğu açıklandı.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Başkan Obama’nın askeri danışmanlarından aldığı bilgiler doğrultusunda, Afganistan’dan askerlerin ne şekilde çekileceğine ilişkin kararını çok yakında vereceğini söyledi.

Aralık 2009’da Afganistan’a 30 bin ek asker gönderen Obama, bu yılın ortasından itibaren çekilme sözü vermişti. Afganistan’da 90 bin askeri bulunan Amerikan ordusu, bu ülkedeki NATO kuvvetlerinin büyük bölümünü oluşturuyor. ööalpta

XS
SM
MD
LG