Erişilebilirlik

"ABD ve Avrupa Rusya'ya Karşı Birlik Olmalı"


Slovyansk belediye başkanı Vaçislav Ponomarev(sağdan ikinci) basın toplantısında rehin alınan yabancı askeri gözlemcilerle
Slovyansk belediye başkanı Vaçislav Ponomarev(sağdan ikinci) basın toplantısında rehin alınan yabancı askeri gözlemcilerle

Başkan Obama Avrupa ülkelerine bu çağrıyı yaparkan Ukrayna'da ayrılıkçılar tarafından gazetecilerin önüne çıkarılan gözaltındaki Avrupalı gözlemciler kötü muamele görmediklerini açıkladı

Başkan Barack Obama, Amerika ve Avrupa’nın Rusya’ya Ukrayna’daki ülkenin bağımsızlığı ve egemenliğini tehdit eden eylemleri nedeniyle yaptırımlar uygulamada birlikte hareket etmeleri gerektiğini açıkladı.

Obama Malezya’da yaptığı açıklamada Amerika ve Avrupa’nın birlikte hareket etmesinin Rusya’ya dünyanın kendilerine karşı yaptırımlar uygulamada birleştiğini göstereceğini belirtti.

Obama Rusya ile krizi hafifletecek bir anlaşmaya vardıklarını ancak Moskova’nın yardım için parmağını bile oynatmadığını söyledi.

Öteyandan Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı isyancılar tarafından gözaltına alınan bir grup Avrupalı gözlemci kötü muamele görmedikleri yolunda güvence vermek için gazetecilerin önüne çıktı.

Grubun lideri Alman Albay Axel Schneider, Slovyansky silahlı isyancıların gözetimi altında yaptığı açıklamada gazetecilere sağlık durumlarını iyi olduğu belirtti. Schneider siyasi nedenlerle gözaltına alındıklarını da söyledi.
İsyancılar sekiz askeri gözlemciyi “savaş esiri” olarak tanımlıyor.

Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü tarafından (AGİT) gönderilen gözlemci heyetinin bulunduğu otobüsü Cuma günü Slovyansk’ta durdurmuş, heyet üyelerini rehin almıştı.

Bu arada Moskova, NATO casusu oldukları iddiasıyla Ukrayna’daki Rusya yanlısı milisler tarafından rehin alınan uluslararası askeri gözlemci ekibinin serbest bırakılması için yardım sözü verdi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG