Erişilebilirlik

Obama 2014’ü Özetledi, Politikalarını Savundu


Amerika Başkanı Barack Obama, ailesiyle birlikte Noel tatilini geçireceği Hawaii’ye gitmeden önce her sene sonunda düzenlediği yıllık basın toplantısı için basın mensuplarının karşısına çıktı

Amerika Başkanı, basın toplantısında son dönemde sadece Amerika değil, dünya gündeminde de öne çıkan pek çok başlıkla ilgili soruları yanıtladı.

“Kuzey Kore’ye yanıt verilecek”

Obama 2014 yılı boyunca yönetim olarak izlediği politikaları savunduğu konuşmasında, ekonomik gelişmelerden ve artan istihdamdan bahsetti. Son dönemde, Amerika’nın dünyanın bir numaralı petrol ve doğalgaz üreticisi olduğuna dikkat çekti.

Amerika’nın Kuzey Kore’ye siber saldırıyla ilgili yanıt vereceğini kaydeden ABD Başkanı, tartışmanın hedefindeki film “Röportaj” (The Interview) yapımcısı Sony tarafından gösterimden kaldırılmasını “hata” olarak niteledi.

Küba’ya gidecek mi?

Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda ise Küba’ya değişim geleceğini, gelmek zorunda olduğunu söyleyen Obama, iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için atılan bu adımı, Kongre ile sağlıklı bir şekilde müzakere etmeyi umduğunu söyledi.

Son 50 yıldır Küba’yı izole etmenin işe yaramadığının görüldüğü kaydeden Obama, bundan sonra bu ülkeye yönelik tutumun değişmesi gerektiğini savundu.

Küba’yı ne zaman ziyaret edeceği yönündeki soruyu ise, “Genç sayılırım. Dolayısıyla hayatımın bir noktasında Küba’ya gideceğimi düşünüyorum, ancak şimdilik böyle bir plan yok” sözleriyle yanıtladı.

Amerika Başkanı, Cumhuriyetçi milletvekillerince sağlık ve göçmenlik reformundan, Amerika’nın IŞİD’e karşı başlattığı mücadeleye ve CIA’in İşkence Raporu gibi pek çok konuda eleştiriliyor.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG